Το 1991 μια ομάδα εκπαιδευτικών, παιδαγωγών, φαρμακοποιών ,ιατρών αποφασίσαμε να αγκαλιάσουμε την Ελληνική οικογένεια ενημερώνοντας την  και παιδαγωγώντας τα μέλη της, γύρω από θέματα που σχετίζονται με τη περιβαλλοντική εκπαίδευση και κυρίως να διδάξουμε στα παιδιά με εύληπτα άρθρα πώς να φροντίζουν για το υπέρτατο αγαθό ,την υγεία τους .

Μέλημα και στόχος μας, ήταν και παραμένει το Αστεράκι να φτάνει σε κάθε σπίτι χωρίς διαφημίσεις και χορηγούς .Το  Αστεράκι έχει την παγκόσμια  πρωτοτυπία να είναι το μόνο περιοδικό που διατίθεται δωρεάν, χωρίς να κατακλύζει με διαφημίσεις την παιδική ψυχή.

Οι Έλληνες Φαρμακοποιοί με εντυπωσιακή συμπαράσταση, αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα αυτό .Μέ δικά τους έξοδα, αφιλοκερδώς συνεχίζουν να αγοράζουν κάθε μηνά το Αστεράκι και να το διαθέτουν, δωρίζουν στοργικά σε κάθε παιδί. Μοναδική τους φροντίδα,  η προσφορά  ,το νοιάξιμο για κάθε παιδί, για κάθε οικογένεια.

Ο Φαρμακοποιός είναι ο μοναδικός επαγγελματίας, λειτουργός που αποδεικνύει καθημερινά και μέσα από την προσπάθεια αυτή, ότι δεν είναι ο επιχειρηματίας. Είναι ο επιστήμονας ,ο συνάνθρωπος που βιώνει τον πόνο του διπλανού .Πασχίζει γι αυτόν και βοήθα αφιλοκερδώς.

Το Αστεράκι της υγείας γιορτάζοντας 30 χρόνια συνεχούς κυκλοφορίας και διανομής από τα Φαρμακεία, ενημερώνει τα παιδιά πάνω σε θέματα υγείας - υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος. Με εύληπτα άρθρα φωτογραφίες και  σκίτσα ενημερώνει και διαπαιδαγωγεί  τα Ελληνόπουλα, γύρω από θέματα ,όπως η προστασία και ο σεβασμός της φύσης ,και κυρίως να αγαπούν τον εαυτό τους και τους συνάνθρωπους τους,  φροντίζοντας  για την υγεία τους και την καθημερινή υγιεινή τους.

Έχουμε συνεργαστεί από την πρώτη στιγμή με φορείς ιδρύματα και οργανισμούς που έχουν αποδείξει στην πράξη τα ενδιαφέρον τους για τον άνθρωπο και την φύση.

Μουσείο Γουλανδρή φυσικής ιστορίας .Η  απαράμιλλη Ελληνική συμβολή στην διάσωση σπανίων ειδών κα την διατήρηση – φροντίδα, της σπανιότατης παγκοσμίως χλωρίδας και πανίδας της πατρίδας μας.

UNICEF. Έχουμε βοηθήσει στο έργο της, με την προβολή των δραστηριοτήτων και των προγραμμάτων της.

WWF Παγκόσμιο ταμείο για την φύση. Έχουμε δημοσιεύσει πλήθος άρθρων, σκίτσων και φωτογραφείων για απειλούμενα ειδή και δράσεων για την διάσωση τους.

Προβάλουμε αφιλοκερδώς πάντα τα Ελληνικά βιβλία για παιδιά, με παρουσιάσεις  νέων εκδόσεων.

Ενημερώνουμε τους γονείς για  ποιοτικές παιδικές παραστάσεις εκδηλώσεις στην Αθήνα και την επαρχία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Έλληνα Φαρμακοποιό για την άδολη , απλόχερη συμμετοχή του, στον ωραίο, ιδανικό  αυτόν αγώνα.

Χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ.

 

ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ IKE
ΠΡΟΥΣΣΗΣ 54 Ν.ΣΜΥΡΝΗ
 ΑΡ.ΓΕΜΗ :142354103000